rundstykker
Hjemmelagede tebriks
Har du lyst på et nytt bakeprosjekt? Tebriks er et vidunderlig sprøtt og luftig bakverk, som er enklere å lykkes med enn du kanskje tror!
15min / 4t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
1 stkegg
3 dlvann (spe til ønsket vekt, se oppskrift)
500 ghvetemel
1 sssukker
en halv pkfersk gjær
1 tssalt
1 nevehvetemel (til utbaking)
150 gsmør (opp til 200 gram)
100 gvalmuefrø eller andre frø
Fremgangsmetode
Vei egget og tilsett nok vann til du har totalt 370 g væske (til 500 g hvetemel).
Tilsett mel, sukker og smuldret gjær og elt på lav hastighet i 10 minutter.
Ha i salt og elt videre i 5-10 minutter, til deigen er blank og smidig. Dekk til og la hvile i ca. 40 minutter.
Velt deigen ut på godt melet underlag og kjevle ut til et rektangel på ca. 40x30 cm. Bruk ostehøvel til å skjære skiver av smøret og legg på 2/3 av rektangelet.
Brett delen uten smør inn mot midten og deretter den andre siden over der igjen. Du har nå 3 lag.
Snu deigen med langsiden mot deg og kjevle ut på ny. Gjenta prosessen til smøret er brukt opp, totalt 3-4 omganger med bretting.
Legg gjerne deigen i kjøleskapet 10-15 minutter mellom hver kjevling. Avslutt med 30 minutter i kjøleskapet. Dette gjør at smøret ikke smelter inn i deigen, men beholder de fine lagene.
Kjevle ut et rektangel på ca. 40x30 cm og brett kortsidene inn mot midten så du får et langt bånd på ca. 10 cm, i 3 lag. Kjevle båndet i lengden slik at det blir litt flatere. Del opp i 8 like brede emner.
Pensle deigemnene med vann og dypp den fuktige flaten i en skål med frø. Du kan også pensle med egg og deretter drysse frøene over. Etterhev på bakepapirkledd stekebrett i 40 minutter.
Stek tebriksene midt i ovnen på 225 grader over og undervarme, i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Tebriksene er best når de er nystekte, men kan også fryses.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆