brød og bakst
Saftige hamburgerbrød
Er du lei av tørre, flate hamburgerbrød som nesten ikke smaker noe? Da kan du puste lettet ut og ønske velkommen til brioche-brød; en fantastisk kombinasjon av fransk bakekunst og amerikansk enkelhet.
20min / 3t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
9 porsjoner
Dette trenger du til 9 brød:
2 dlh-melk
100 gusaltet smør (smeltet og avkjølt)
2 stkstore egg (pisket)
55 gsukker
1 og en halv tssalt
450 ghvetemel
2 tstørrgjær
Dette trenger du til topping:
1 stkegg (pisket med en dæsj med melk og en dråpe soyasaus)
3 sssesamfrø
Fremgangsmetode
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt.
Smelt smør og bland det med melk og egg. Ha det over i miksebollen og kjør først på lav hastighet i 4-5 minutter. Så raskere i 4-5 minutter.
La deigen heve i 1-2 timer, til den blir dobbelt så stor.
Ha litt mel på benken og hell deigen ut. Klem den litt utover og del den i 9 deler.
Klem hver bit litt ut og brett kantene inn mot midten. Snu dem med skjøten ned og rull dem til kuler.
Legg dem på et stekebrett med bakepapir, sett brettet i en plastpose eller dekk med kjøkkenhåndkle. La heve i 40-60 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200C.
Pensle bollene med et pisket egg og dryss på med sesamfrø.
Sett en ildfast bolle eller lignende i bunnen av ovnen og ha i isbiter eller vann, for å lage litt damp.
Stek bollene i 15-20 minutter, til de blir gylne. Legg på med bakepapir hvis de blir for mørke.
Avkjøl.
Oppbevar dem i en pose og stek dem i litt smør eller på grillen før servering.
Disse hamburgerbrødene kan fryses, bare tin dem på benken og varm dem opp på grillen eller i litt smør i en stekepanne.
Du kan også forme burgerbrødene til pølsebrød i stedet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆