Til hovedinnhold
dessertpai

Banoffee pie

I den engelske paien «Banoffe pie» møtes fem fantastiske smaker til dans: Banan, toffee, krem og revet sjokolade – alt på en bunn av knasende kjeks. Har du hørt noe så fristende?

Banoffee pie, pai med kjeksbunn, karamellfyll, banan og pisket krem med revet sjokolade på toppen. En bit med pai servert på hvit tallerken.

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Paibunn:

100gKornmo-kjeks

100gDigestive-kjeks

100gKlassisk Melange (eller 1 dl flytende Melange)

Toffee:

175gKlassisk Melange (eller 1,5 dl flytende Melange)

400gVikingmelk (usøtet)

150gsukker

Fyll og pynt:

3stkmodne bananer (mer om ønskelig)

4dlkremfløte (pisket til stiv krem)

50gkokesjokolade (revet)

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir én pai laget i en 28 cm paiform, ca. 8 porsjoner.

Paibunn

Smelt Melange, eller mål opp flytende Melange.
Knus kjeksen, og bland sammen med Melange.
Trykk kjeksblandingen ut i bunnen av en paiform, og sett kjølig.

Toffee

Ha Melange, Vikingmelk og sukker i en kjele med teflonbelegg. Kok opp og la det småkoke i omtrent 25 minutter, eller til massen tykner og får en gyllen karamellfarge. Rør ofte.

Fyll og pynt

Del bananene i skiver og fordel over kjeksbunnen.
Hell karamellen over bananskivene.
Bre over pisket krem, og dryss over revet sjokolade.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit