dessertpai
Banoffee pie
I den engelske paien «Banoffe pie» møtes fem fantastiske smaker til dans: Banan, toffee, krem og revet sjokolade – alt på en bunn av knasende kjeks. Har du hørt noe så fristende?
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Paibunn:
100 gKornmo-kjeks
100 gDigestive-kjeks
100 gKlassisk Melange (eller 1 dl flytende Melange)
Toffee:
175 gKlassisk Melange (eller 1,5 dl flytende Melange)
400 gVikingmelk (usøtet)
150 gsukker
Fyll og pynt:
3 stkmodne bananer (mer om ønskelig)
4 dlkremfløte (pisket til stiv krem)
50 gkokesjokolade (revet)
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir én pai laget i en 28 cm paiform, ca. 8 porsjoner.
Paibunn
Smelt Melange, eller mål opp flytende Melange.
Knus kjeksen, og bland sammen med Melange.
Trykk kjeksblandingen ut i bunnen av en paiform, og sett kjølig.
Toffee
Ha Melange, Vikingmelk og sukker i en kjele med teflonbelegg. Kok opp og la det småkoke i omtrent 25 minutter, eller til massen tykner og får en gyllen karamellfarge. Rør ofte.
Fyll og pynt
Del bananene i skiver og fordel over kjeksbunnen.
Hell karamellen over bananskivene.
Bre over pisket krem, og dryss over revet sjokolade.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆