dessertpai
Frisk og superenkel rabarbrapai
Rabarbrapai på en halvtime? Ja takk! Denne rabarbrapaien benytter seg av sommerens søte rabarbra, med en deilig smuldretopping av havregryn og nøtter!
20min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 grabarbra (ca. 4 stilker)
2 sspotetmel
5 sssukker (mer om rabarbraen er veldig sur)
Smuldretopping:
50 ghavregryn
50 gmandler
50 gsukker
50 gsmør
1 tskanel
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.
Fjern det ytterste laget på rabarbrastilkene ved hjelp av en kniv dersom det trengst. Har du helt unge stilker er dette ikke nødvendig.
Del rabarbrastilkene i 1-2 cm store biter.
Bland rabarbra, potetmel og sukker godt og legg i bunnen av en ildfast form.
Smuldretopping
Grovhakk mandlene og bland det sammen med resten av smuldretoppingen. Det enkleste er å benytte fingrene og smuldre det sammen.
Fordel smuldretoppingen over rabarbrablandingen.
Stek midt i ovnen i 15-20 min, til toppingen er gyllen.
Server med det samme, aller best blir det sammen med en kule god vaniljeis.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆