dessertpai
Himmelsk bringebærterte
Bringebærterte er perfekt i sommervarmen eller når du lengter etter solfylte dager. Med en god kremost, og hvit sjokolade blir den himmelsk god!
20min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
250 ghvetemel
200 gkaldt smør (i terninger)
50 gmelis
1 stkegg
Tertefyll:
3 dlkremfløte
en halv stkvaniljestang
150 ghvit sjokolade
100 gPhiladelphia kremost naturell
300 gfriske bringebær
Fremgangsmetode
Kjør alle ingrediensene til tertedeigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Pass på så du ikke kjører deigen for lenge, da kan den bli seig og trekke seg sammen under steking.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet, i ca. 1 time.
Kjevle ut deigen til en sirkel med ca. 3-4 mm tykkelse. Ha deretter deigen i terteformen og fjern overflødig deig. Prikk bunnen lett med en gaffel og la den hvile på nytt i kjøleskapet i ca. 1 time.
Før steking, legg et bakepapir i terteformen over deigen, og fyll det med tørkede erter. Slik hindrer du deigen fra å blåse seg opp under steking.
Stek i forvarmet ovn på 190 grader i ca. 8 minutter. Ta deretter ut bakepapiret med ertene og stek videre i ca. 8 minutter, til den er gyllenbrun. Avkjøl terten.
Fyll
Varm opp fløten og vaniljestangen. Ha i hakket sjokolade og rør sammen til sjokoladen har smeltet.
Rør inn Philadelphia-osten og la blandingen avkjøles i kjøleskapet. Pisk blandingen lett sammen før du heller den i terteformen. Smør fyllet jevnt utover og pynt med friske bringebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆