Til hovedinnhold
dessertpai

Himmelsk bringebærterte

Bringebærterte er perfekt i sommervarmen eller når du lengter etter solfylte dager. Med en god kremost, og hvit sjokolade blir den himmelsk god!

Utsnitt av bringebærterte med kremostfyll og ferske bringebær på toppen, på stettfat. Rustikk trebakgrunn.

20min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

250ghvetemel

200gkaldt smør (i terninger)

50gmelis

1stkegg

Tertefyll:

3dlkremfløte

en halvstkvaniljestang

150ghvit sjokolade

100gPhiladelphia kremost naturell

300gfriske bringebær

Fremgangsmetode

Kjør alle ingrediensene til tertedeigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Pass på så du ikke kjører deigen for lenge, da kan den bli seig og trekke seg sammen under steking.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet, i ca. 1 time.
Kjevle ut deigen til en sirkel med ca. 3-4 mm tykkelse. Ha deretter deigen i terteformen og fjern overflødig deig. Prikk bunnen lett med en gaffel og la den hvile på nytt i kjøleskapet i ca. 1 time.
Før steking, legg et bakepapir i terteformen over deigen, og fyll det med tørkede erter. Slik hindrer du deigen fra å blåse seg opp under steking.
Stek i forvarmet ovn på 190 grader i ca. 8 minutter. Ta deretter ut bakepapiret med ertene og stek videre i ca. 8 minutter, til den er gyllenbrun. Avkjøl terten.

Fyll

Varm opp fløten og vaniljestangen. Ha i hakket sjokolade og rør sammen til sjokoladen har smeltet.
Rør inn Philadelphia-osten og la blandingen avkjøles i kjøleskapet. Pisk blandingen lett sammen før du heller den i terteformen. Smør fyllet jevnt utover og pynt med friske bringebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit