dessert og søtt
Hjemmelaget rødgrøt
Rødgrøt lager du enkelt av rød saft og potetmel. Server den med melk eller fløte – og gjerne med friske bær på toppen.
5min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
5 porsjoner
1 lrød saft (ferdig utblandet, gjerne litt sterk)
5 sspotetmel
2 og en halv dlferske bringebær
3 dlfløte/melk (til servering)
Fremgangsmetode
Bland saften, 2 deler vann og 5 deler saft. Når du synes den er litt for sterk, lag den en anelse sterkere (de aller fleste lager saften for svak første gangen).
Hell saften oppi en kjele og tilsett potetmel. Tilsett bærene, og knus dem lett. Smak til med litt sukker om de er veldig sure.
Sett platen på medium til sterk varme, under konstant omrøring, så potetmelet ikke setter seg fast i bunn av kjelen.
Grøten vil tykne etterhvert som den blir varm. Trekk kjelen av platen like før grøten når kokepunktet, for å unngå at grøten blir gummiaktig i konsistensen.
Sett så kjelen til avkjøling. Om du har lyst, porsjonerer du ut i skåler allerede nå. Da avkjøles den dobbelt så fort.
Servér med melk, fløte, eller en blanding av begge.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆