Til hovedinnhold
dessert og søtt

Hjemmelaget sjokolademousse

Hjemmelaget sjokolademousse er uimotståelig godt. Den luftige desserten er enklere å lage enn du kanskje tror og blir garantert en vinner blant alle sjokoladeelskere der ute.

Luftig sjokolademousse i dessertglass, servert på hvitt rundt fat. Pyntet med revet sjokolade og ferske jordbær. Turkis duk.

30min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

40gsmør i terninger

150gkokesjokolade 70% (grovhakket)

2stkegg

1klypesalt

en halvtschilipulver (kan sløyfes)

2dlkremfløte

1tsvaniljesukker

1sssjokolade (revet, til pynt)

1håndfullferske jordbær (til servering)

Fremgangsmetode

La dessertglassene stå i fryseren mens du lager sjokolademoussen.
Smelt smør og sjokolade over vannbad. Rør om underveis og ta kjelen bort fra varmen når alt er smeltet.
Visp hele tiden mens du tilsetter en og en eggeplomme. Pass på at temperaturen på sjokoladen ikke er over 60 grader. Hvis sjokoladen er for varm kan eggeplommene koagulere.
Smak til sjokoladen med litt salt, og chilipulver hvis du liker det.
Visp fløte og vaniljesukker sammen til en luftig krem som topper seg. Vend inn i sjokoladeblandingen.
Visp eggehvitene til hvitt skum og bland sammen med resten. Fortsett å vende/røre om til alt er blandet og du har en luftig sjokolademousse.
Ta dessertglassene ut av frysen og fordel sjokolademoussen. Bruk gjerne krempose, det gjør det enkelt å fylle glassene.
Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne lenger. Server med revet sjokolade og ferske jordbær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit