Til hovedinnhold
dessert og søtt

Klassisk karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding har rykte på seg for å være vanskelig å lage. Men det er slett ikke så vanskelig!

Hjemmelaget karamellpudding servert i små dessertglass, toppet med pisket krem og sitronmelisse. Rød linserviett på rustikk trebakgrunn.

1t 30min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du til karamellpudding:

5stkegg

5dlhelmelk

en halvstkvaniljestang

4sssukker

Karamellsaus:

100gsukker

1dlvann (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 120 ˚C over- og undervame og plasser en dyp langpanne nederst i ovnen. Hell ca 2 liter vann i langpannen, og la dette stå og varme seg opp samtidig som du rører sammen karamellpuddingen.
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kasserolle sammen med melk og sukker. Varm forsiktig opp til det nesten koker og trekk så kasserollen av varmen.
Smelt sukkeret på lav varme i en annen, vid kasserolle. La det stå uten å røre i det, løft bare opp og vend litt på kasserollen når det har begynt å smelte, slik at karamellen blir jevn.
Ha i halvparten av vannet om du vil og kok ut, eller bruk karamellen som den er.
Hell karamellen over i brødformen og vend litt på den så den går litt opp etter kantene. Vær rask, for blandingen stivner fort. Og vær forsiktig, den er glovarm! Bruk gjerne grytevotter.
Rør sammen eggene. Ikke vispe – bare blande.
Fisk ut vaniljestangen fra melken og hell melken litt etter litt over i eggene samtidig som du rører.
Sil blandingen over i brødformen for å unngå hvite streker av eggehvite.
Sett formen midt i langpannen, og pass på at vannet går ca 2 cm opp etter brødformen.
Stek karamellpuddingen i ca 1,5 time, til den fremdeles er dissete, men ganske fast i overflaten. Bruk baksiden av en skje for å kjenne etter.
Ta formen ut av ovnen og la karamellpuddingen avkjøle på en rist. La langpannen med vann stå igjen til vannet er avkjølt, før du heller det ut.
Dekk karamellpuddingen med plastfolie og sett den i kjøleskap over natten, eller i minimum 3 timer.
Skjær langs kanten av puddingen med en skarp kniv og legg så serveringsfatet opp ned over formen, før du hvelver alt rundt og løfter av brødformen. Karamellsausen vil da legge seg fint utover puddingen.
Server karamellpudding med vispet krem.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit