dessert og søtt
Sunt sjokoladepålegg med hasselnøtter
Sunt sjokoladepålegg (som faktisk er godt) er bare fire ingredienser og noen få minutter unna. Nå kan du spise sjokoladepålegg hele uken!
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
250 ghasselnøtter
3 ssbakekakao
3 ssakasiehonning
3 dråpervaniljeessens (kan sløyfes)
en halv dlvann (spe til riktig konsistens)
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell hasselnøttene i en ildfast form som er stor nok til at nøttene ligger i ett lag. Rist dem i ovnen i 13-15 minutter. Her er det viktig at du følger med så de ikke svir seg. Avkjøl.
Hell nøttene i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til de har blitt et fint pulver. Tilsett kakaopulver og honning, og kjør til alt er godt blandet.
Tilsett litt og litt vann til sjokoladepålegget har fått den konsistensen du ønsker: Hell lite vann i blandingen hvis du ønsker et tykt sjokoladepålegg, og mer vann hvis du ønsker et mer flytende pålegg.
Oppbevar det ferdige sjokoladepålegget i kjøleskapet med plastfolie over seg.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆