Til hovedinnhold
dessert og søtt

Sunt sjokoladepålegg med hasselnøtter

Sunt sjokoladepålegg (som faktisk er godt) er bare fire ingredienser og noen få minutter unna. Nå kan du spise sjokoladepålegg hele uken!

Sunt sjokoladepålegg med hasselnøtter, bredt over en brødskive og servert på hvit marmorfjøl. Blå bakgrunn.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

250ghasselnøtter

3ssbakekakao

3ssakasiehonning

3dråpervaniljeessens (kan sløyfes)

en halvdlvann (spe til riktig konsistens)

Fremgangsmetode

Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell hasselnøttene i en ildfast form som er stor nok til at nøttene ligger i ett lag. Rist dem i ovnen i 13-15 minutter. Her er det viktig at du følger med så de ikke svir seg. Avkjøl.
Hell nøttene i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til de har blitt et fint pulver. Tilsett kakaopulver og honning, og kjør til alt er godt blandet.
Tilsett litt og litt vann til sjokoladepålegget har fått den konsistensen du ønsker: Hell lite vann i blandingen hvis du ønsker et tykt sjokoladepålegg, og mer vann hvis du ønsker et mer flytende pålegg.
Oppbevar det ferdige sjokoladepålegget i kjøleskapet med plastfolie over seg.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit