dessert og søtt

Bakte donuts med 3 typer glasur

Donuts er overraskende enkle å lage selv, og de trenger slett ikke frityrkokes! Slipp fantasien løs og pynt med forskjellige typer glasur og strø. Her får du oppskriften på både jordbærglasur, sjokoladeglasur og vaniljeglasur!

Bakte donuts med 3 typer glasur i jordbær, sjokolade og vanilje. Donutsene er dyppet i glasur, pyntet med forskjellige typer kakestrø og servert på kjølerist med hvitt bakepapir. Liten skål med jordbærglasur på siden.

12min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

Bakte donuts:

65gsmør

200gsukker

2stkegg

1 og en fjerdededlmelk

300ghvetemel (+ 100 g for variant uten stekebrett)

2tsbakepulver

Sjokoladeglasur:

100gmørk sjokolade

1håndfullkakestrø

Vaniljeglasur:

100gmelis

1tsvaniljeekstrakt

1tssitronsaft

Jordbærglasur:

100gjordbær

100gmelis

1håndfullkakepynt (og strøssel etter ønske)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 15 donuts.

Bakte donuts

Forvarm ovnen til 180 grader, vanlig over- og undervarme.
Smelt smøret, og la det avkjøles litt. Visp smøret sammen med sukker, egg og melk med en håndmikser.
Bland hvetemel og bakepulver godt sammen, og rør det sammen med resten med en slikkepott. (Tilsett eventuelt smakstilsetninger som kakao, sitron eller kokos, hvis du ønsker det.) Tilsett 100 g ekstra mel om du ikke bruker et donutstekebrett.
Hell røren i en sprøytepose. Finn frem et donutstekebrett. Fyll røren nesten helt opp til kanten. Har du ikke dette, kan du sprøyte sirkler av røre på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek donutsene ved 180 grader i 10-12 minutter.

Sjokoladeglasur

Smelt mørk sjokolade over vannbad. Dypp donuts i sjokoladen, strø på ønsket kakepynt mens sjokoladen er smeltet og la det avkjøle.

Vaniljeglasur

Bland melis med vaniljeekstrakt og litt sitronsaft, litt etter litt til du har passe konsistens. Konsistensen skal være ganske fast, men flytende nok til å dyppe donuten i.
Strø på ønsket kakepynt eller strøssel mens glasuren er våt. La glasuren stivne.

Jordbærglasur

Vask og tørk jordbærene godt, og kjør til en jevn purée med stavmikser eller i en foodprocessor.
Bland puréen med melis til ønsket konsistens, dypp donutsene i glasuren og strø over kakestrø.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit