dessert og søtt
Bakte donuts med herlig glasur
Donuts er overraskende enkle å lage selv, og de trenger slett ikke frityrkokes! Slipp fantasien fri og pynt bakte donuts med glasur i mange smaker og farger.
12min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til ca. 15 donuts:
65 gsmør
200 gsukker
2 stkegg
1 og en fjerdede dlmelk
300 ghvetemel (+ 100 g for variant uten stekebrett)
2 tsbakepulver
Dette trenger du til 3 typer glasur og pynt:
100 gmørk sjokolade
200 gmelis (+ mer til justering)
1 dæsjsitronsaft
1 tsvaniljeekstrakt
100 gjordbær
1 håndfullkakepynt (og strøssel etter ønske)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180 grader, vanlig over- og undervarme.
Smelt smøret, og la det avkjøles litt. Visp smøret sammen med sukker, egg og melk med en håndmikser.
Bland hvetemel og bakepulver godt sammen, og rør det sammen med resten med en slikkepott. (Tilsett eventuelt smakstilsetninger som kakao, sitron eller kokos, hvis du ønsker det.) Tilsett 100 g ekstra mel om du ikke bruker et donutstekebrett.
Hell røren i en sprøytepose. Finn frem et donutstekebrett. Fyll røren nesten helt opp til kanten. Har du ikke dette, kan du sprøyte sirkler av røre på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek donutsene ved 180 grader i 10-12 minutter.
Slik lager du glasur og pynt
Smelt mørk sjokolade over vannbad. Dypp donuts i sjokoladen, strø på ønsket kakepynt mens sjokoladen er smeltet og la det avkjøle.
Lag vanilje- og melisglasur ved å blande 100 g melis med vaniljeekstrakt og litt sitronsaft, litt etter litt til du har passe konsistens. Konsistensen skal være ganske fast, men flytende nok til å dyppe donuten i.
Strø på ønsket kakepynt eller strøssel mens glasuren er våt. La glasuren stivne.
Lag jordbærglasur ved å lage en glatt jordbærpuré med en stavmikser eller i en foodprocessor. Sil gjerne bort frøene for en helt jevn glasur. Bland inn melis i puréen til du har fått ønsket konsistens. Følg samme fremgangsmåte som glasurene over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆