brownies
Fudgebrownies med avokado
Disse browniene har mørk og kraftig sjokoladesmak, med en fudgy konsistens som nesten smelter på tungen. De er dessuten både glutenfrie og naturlig søtet, og har en nydelig glasur!
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
9 porsjoner
Fudgebrownies:
250 gmørk sjokolade 70% kakao
2 sssolsikkeolje
2 stkavokado (ca. 180 g skrellet vekt)
1 og en fjerdede dllønnesirup
1 tsvaniljesukker (evt. frøene fra 1 vaniljestang)
3 stkstore egg
50 gbakekakao
en fjerdedel tsbakepulver
60 ghavremel
Glasur:
1 stkavokado (ca. 90 g skrellet vekt)
20 gbakekakao
en halv dllønnesirup
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir én kake, ca. 9 biter, avhengig av størrelse.
Forvarm ovnen til 200°C og kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Avkjøl noen minutter og rør inn solsikkeoljen.
Fjern skall og stein, og mos avokadoene helt med en gaffel (eller bruk en blender/food processor for å være sikker på at de blir helt finmost) og ha dem over i en bakebolle.
Tilsett lønnesirup, vaniljesukker og eggene, og visp til alt er godt blandet.
Tilsett kakao, bakepulver og havremel, og rør bare nok til at alt er blandet inn og røren er jevn. Hell alt over i formen, og jevn til overflaten.
Sett formen i ovnen på midterste rille og stek i 13-15 minutter. Avkjøles helt i formen.
Glasur
Ha avokado, bakekakao og lønnesirup i en blender eller food processor.
Kjør sammen til en jevn glasur, og bre ut over helt avkjølt kake.
Del opp i biter, og servér.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆