iskrem og sorbet
Hjemmelaget iskrem med bringebær, mandler og sjokolade
Is + bær = sommer! Du trenger ikke iskremmaskin for å lage sommerens aller beste iskrem med bringebær og sjokolade.
15min / 8t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
75 gsukker
3 stkeggeplommer
3 stkeggehviter
3 dlkremfløte
1 nevemandelflak
100 gbringebær
100 gmørk sjokolade 70%
Dette trenger du til sirup:
100 gsukker
1 dlvann
en halv stkvaniljestang (splittet på langs)
125 gbringebær
Fremgangsmetode
Lag sirup ved å koke opp sukker og vann. Tilsett en snittet vaniljestang og bringebærene. Mos bringebærene og la dette koke ca 10-15 minutter til du har en sirup. Sil blandingen og la sirupen kjøles ned.
Slik lager du iskrem
Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer.
I en annen skål pisker du eggehvitene stive og i en tredje skål pisker du fløten til krem.
Bland forsiktig eggedosis med kremen og vend så inn eggehvitene.
Vend mandelflak og friske bringebær inn i iskremen. Ha dette over i en form.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Halvparten av bringebærsirupen og halvparten av sjokoladen heller du over isen i tynn stråle i sikk-sakkmønster. Med en gaffel vender du inn sirupen slik at du får et fint mønster i isen. Resten av sjokoladen helles på toppen.
Dekk isen med plastfolie og sett den i fryseren til den stivner. Dette tar ca 6-8 timer.
Server isen i stykker med resten av bringebærsirupen og noen hele bringebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆