iskrem og sorbet
Iskremtårn med salt karamellsaus og saltstenger
Alt du trenger å gjøre, er å lage et stort tårn av iskuler på et fat, og helle hjemmelaget karamellsaus med maldonsalt over, før du avslutter med et dryss salstenger og eventuelt vaniljefudge i biter. Vipps har du en imponerende dessert som slår ann hos selv de minste rundt bordet!
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
1 og en halv lvaniljeis
1 og en halv lsjokoladeis
5 bitervaniljefudge (delt i 4)
10 stksaltstenger (delt i mindre biter)
Hjemmelaget karamellsaus:
2 og en halv dlkremfløte
3 ssmeierismør
100 gsukker
1 ssvaniljesukker
1 tsmaldonsalt
Fremgangsmetode
Lag kuler av isen, og legg dem over i en liten langpanne. Sett det i fryseren.
Hjemmelaget karamellsaus
Smelt sukkeret til det blir gyllent i en tykkbunnet kjele.
Tilsett fløte, litt og litt om gangen og rør godt til sukkeret har løst seg opp.
Når blandingen er jevn, tilsettes smør, salt og vaniljesukker. La det koke i 8-10 minutter på middels varme. Avkjøl og sett til side.
Dander de dypfryste iskulene som et tårn på et fat. Pynt med fudgebiter, saltstenger og salt karamellsaus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆