iskrem og sorbet
Julebrus-sorbet
Avslutt julemiddagen med noe lett og friskt til dessert! Hekkeløper og matentusiast, Amalie Iuel, disker opp med en iskald julebrus-sorbet. Ekstra bra er det at du kan lage den ferdig god tid i forveien.
2t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkjulebrus (eller rødbrus - 0,33l)
100 gsukker
1 stklime (saften fra)
4 stkeggehviter
1 håndfullferske bringebær
1 håndfullgranateplefrø
1 håndfullmørk sjokolade
Fremgangsmetode
Kok opp julebrus, sukker og limesaft. Avkjøl.
Pisk eggehvitene stive og vend dem sammen med den avkjølte julebrusen. Sett blandingen i fryseren.
Rør i blandingen hver time, helt til den blir luftig og stiv.
Server sorbeten i frosne glass og topp med bringebær, granateplekjerner og revet sjokolade.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆