iskrem og sorbet
Multeparfait med krumkakechips
Multekrem og krumkaker er tradisjon til jul, men prøv med en vri. Multeparfait er festfin iskrem med gylne multer og sprø krumkaker til.
15min / 4t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
300 gmulter (ferske eller frosne)
100 gsukker
2 dlkremfløte
2 stkeggeplommer
2 sssukker
1 tsvaniljeekstrakt (valgfritt)
Krumkaker:
125 gsmør
2 stkegg
125 gsukker
en halv tsvaniljeekstrakt (valgfritt)
125 ghvetemel
en halv tskardemomme (valgfritt)
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Kok multer og sukker i en kjele på middels varme til bærene mykner og saften begynner å koke inn, ca. 10-15 min. Avkjøl.
Pisk kremfløten luftig, men ikke helt stiv og sett den til side.
Visp eggeplommer og 2 ss sukker lyst og luftig. Tilsett evt. vaniljeekstrakt.
Vend forsiktig den avkjølte multesausen inn i eggedosisen.
Vend deretter inn den piskede kremfløten til en jevn blanding.
Hell multeparfaiten i en form. Dekk til og sett den i fryseren i minst 4 timer eller over natten.
Ta den ut av formen, topp med ferske multer og krumkakechips.
Krumkaker
Smelt smøret og avkjøl det litt.
Pisk egg og sukker lyst og luftig.
Tilsett smeltet smør og evt. vaniljeekstrakt, og rør forsiktig sammen.
Sikt hvetemel, salt og evt. kardemomme i blandingen og rør forsiktig til en jevn røre.
Forvarm krumkakejernet og pensle det med litt smør.
Legg en liten skje med deigrøre midt på jernet. Stek kakene og stikk ut små rundinger mens de ennå er varme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆