dessert og søtt
Italiensk tiramisu
Tiramisu inneholder fløyelsmyk krem, søt kjeks, sterk kaffe og et herlig lag kakao; ikke rart denne italienske kaken er manges favoritt-dessert!
45min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
3 dlespresso (eller sterk kaffe)
1 pkfingerkjeks
3 ssmarsala (amaretto eller konjakk, kan sløyfes)
3 dlfløte
3 stkeggeplommer
100 gsukker
250 gmascarpone
en halv stksitron (kun revet skall)
4 sskakaopulver
Fremgangsmetode
Lag espresso eller sterk kaffe og avkjøl. Bland inn Marsala-vin, amaretto eller konjakk. Dypp kjeksene i den avkjølte blandingen og legg halvparten i et lag i en form, cirka 20x30 centimeter.
Stivpisk kremfløten og sett til side.
I en annen bolle pisker du eggeplommer og sukker til massen er jevn og luftig. Sett til side.
Pisk mascarpone luftig med en elektrisk visp før du vender den forsiktig inn i eggeblandingen. Ikke bruk en elektrisk når du vender blandingen sammen, da kan blandingen falle sammen.
Til slutt rører du forsiktig inn den piskede kremfløten. Finrasp litt sitronskall i blandingen og bland sammen.
Dander halvparten av kremen over kjeksene, før du legger et nytt lag av de dynkede kjeksene over. Hell resten av kaffen over kjeksene om det er noe til overs.
Legg resten av kremen på toppen og sikt et tykt lag kakaopulver på toppen. Sett formen kjølig i minst en time for at smakene skal få satt seg. Formen kan med hell stå kjølig over natten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆