dessert og søtt

Italiensk tiramisu

Tiramisu inneholder fløyelsmyk krem, søt kjeks, sterk kaffe og et herlig lag kakao; ikke rart denne italienske kaken er manges favoritt-dessert!

Italiensk tiramisu laget i langpanne, servert på en svart tallerken med gullskje. Liten tallerken med savoiardi-kjeks i bakgrunnen.

45min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

3dlespresso (eller sterk kaffe)

1pkfingerkjeks

3ssmarsala (amaretto eller konjakk, kan sløyfes)

3dlfløte

3stkeggeplommer

100gsukker

250gmascarpone

en halvstksitron (kun revet skall)

4sskakaopulver

Fremgangsmetode

Lag espresso eller sterk kaffe og avkjøl. Bland inn Marsala-vin, amaretto eller konjakk. Dypp kjeksene i den avkjølte blandingen og legg halvparten i et lag i en form, cirka 20x30 centimeter.
Stivpisk kremfløten og sett til side.
I en annen bolle pisker du eggeplommer og sukker til massen er jevn og luftig. Sett til side.
Pisk mascarpone luftig med en elektrisk visp før du vender den forsiktig inn i eggeblandingen. Ikke bruk en elektrisk når du vender blandingen sammen, da kan blandingen falle sammen.
Til slutt rører du forsiktig inn den piskede kremfløten. Finrasp litt sitronskall i blandingen og bland sammen.
Dander halvparten av kremen over kjeksene, før du legger et nytt lag av de dynkede kjeksene over. Hell resten av kaffen over kjeksene om det er noe til overs.
Legg resten av kremen på toppen og sikt et tykt lag kakaopulver på toppen. Sett formen kjølig i minst en time for at smakene skal få satt seg. Formen kan med hell stå kjølig over natten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit