Hjemmelaget karamellknekk
Med hjemmelaget karamellknekk kan du fikse flere julegaver i en smekk – eller knekk, da ...
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Grunnoppskrift:
250 gsukker
200 gMelange Sticks
1 ssvaniljesukker (eller vaniljeekstrakt (evt. frø fra 1 vaniljestang))
Topping 1:
en halv tsmalt kanel
125 gbrente mandler
Topping 2:
125 gsalte peanøtter
125 gmørk sjokolade (hakket)
Topping 3:
1 tsmaldonsalt
125 gristede hasselnøtter (uten skall (rist nøttene på 180 °C i ca. 8-10 minutter, gni av skallet med et rent kjøkkenhåndkle).)
Fremgangsmetode
Tips
De tre toppingforslagene:
1. Brente mandler og kanel
Denne smaker jul! De brente mandlene bidrar dessuten til ekstra «krønsj».
2. Sjokolade og salte peanøtter
Her får du en munnfull som kan minne om en krysning mellom Daim og Snickers – umulig å mislike, med andre ord!
3. Ristede hasselnøtter med Maldonsalt
Denne varianten er for alle som elsker salt karamell. De ristede hasselnøttene balanserer sødmen i karamellsmaken perfekt.
OPPBEVARING OG HOLDBARHET
Fram til gaven skal gis bort, bør den aller helst ligge et kjølig sted.
– Karamellknekk holder seg i minst to-tre uker i en pose eller boks med lokk.
Varianten med sjokolade må man være ekstra forsiktig med å oppbevare for varmt, men den klarer seg fint noen dager i romtemperatur.