Til hovedinnhold
konfekt

Julekonfekt med marsipan og nougat

Å lage sin egen julekonfekt er både enkelt og fort gjort! De fristende konfektbitene er dessuten perfekte å gi som spiselige julegaver, eller små vertinnegaver!

Marsipankuler fylt med nougat, trukket med mørk sjokolade, med et dryss havsalt. Servert i hvit skål. Lys stoffbakgrunn med små julelys.

1t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

200gmarsipan

70gnougat

100gmørk sjokolade

1ssgrovt flaksalt

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 14 konfektkuler, avhengig av størrelse.

Trill marsipan til en lang pølse og del i 14 biter. Trill til kuler.
Del nougat i 14 biter.
Trykk en og en marsipankule litt flat i hånden, legg i en bit nougat og lukk marsipanen rundt. Form som kuler på ny.
Finhakk sjokoladen og smelt 2/3 forsiktig over vannbad.
Ta den smeltede sjokoladen bort fra vannbadet og tilsett resten av sjokoladen. Rør om til all sjokoladen har smeltet.
Rull marsipankulene i sjokoladen og legg på et brett med matpapir. Vent noen minutter før du drysser litt flaksalt på hver marsipankule. Sett kaldt slik at sjokoladen stivner. Oppbevar tørt og kjølig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit