konfekt
Julekonfekt med marsipan og nougat
Å lage sin egen julekonfekt er både enkelt og fort gjort! De fristende konfektbitene er dessuten perfekte å gi som spiselige julegaver, eller små vertinnegaver!
1t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
200 gmarsipan
70 gnougat
100 gmørk sjokolade
1 ssgrovt flaksalt
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 14 konfektkuler, avhengig av størrelse.
Trill marsipan til en lang pølse og del i 14 biter. Trill til kuler.
Del nougat i 14 biter.
Trykk en og en marsipankule litt flat i hånden, legg i en bit nougat og lukk marsipanen rundt. Form som kuler på ny.
Finhakk sjokoladen og smelt 2/3 forsiktig over vannbad.
Ta den smeltede sjokoladen bort fra vannbadet og tilsett resten av sjokoladen. Rør om til all sjokoladen har smeltet.
Rull marsipankulene i sjokoladen og legg på et brett med matpapir. Vent noen minutter før du drysser litt flaksalt på hver marsipankule. Sett kaldt slik at sjokoladen stivner. Oppbevar tørt og kjølig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆