konfekt
Pikekyss med tytterbærsirup
Her har vi gitt den franske favoritten en norsk, julete vri med røde striper av tyttebærsirup, en deilig syrlig kontrast til den søte marengsen!
1t 30min / 8t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Dette trenger du:
300 gsukker
150 geggehvite (5-6 egg av romtempererte egg)
1 sssitronsaft (til vasking av bollen)
Tyttebærsirup:
50 gtyttebær
100 gsukker
Fremgangsmetode
Rørte tyttebær
Bland tyttebær og sukker i en liten kjele. Gi blandingen et raskt oppkok, skru ned varmen og la det småputre til sukkeret har smeltet.
Kjør blandingen til en jevn puré med en stavmikser og la den koke ned til den har fått en sirupskonsistens. Avkjøl syltetøyet.
Minimarengs
Forvarm ovnen til 200 grader. Vask bakebolle og visp veldig grundig og gni bolle og vips gjerne inn med sitronsaft for å være helt sikker på at det ikke sitter igjen noen fettrester. Fettet gjør nemlig at eggehvitene ikke stivner helt.
Skill eggene (spar gjerne eggeplommene til annen bruk, for eksempel majones) og hell hvitene i vasket bakebolle.
Spre 300 g sukker utover en stekeplate med bakepapir og stek det i ca. 5 minutter. Det skal så vidt smelte i kantene, men ikke få farge.
Pisk eggehvitene på middels hastighet til de begynner å forme små topper, men ikke blir stiv. Bruk bakepapiret som en trakt og hell gradvis i det varme sukkeret mens vispen går. Skru opp hastigheten til maks og la kjøkkenmaskinen gå i 10 minutter.
Skru ned varmen på ovnen til 100 grader.
Sett en sprøytepose eller plastpose i et litermål, brett posen over kanten.
Tilt posen sidelengs, hell i tyttebærsirupen slik at den ligger i en stripe på en side og fyll deretter i marengsen – du ønsker å få med litt rødt hele tiden mens du klemmer ut alle marengsene.
Dekk to stekeplater med bakepapir, klipp av et hjørne på plastposen dersom du bruker det, og sprøyt ut små marengstopper med en diameter på 4-5 cm med like stort mellomrom.
Bak marengsene i ca. 30 minutter, til de er sprø utenpå. Skru av varmen, lukk opp døren til ovnen og la marengsen sakte avkjøles over natten
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆