konfekt
Rocky road - sjokoladekonfekt med marshmallows og nøtter
Bland det beste godteriet du vet i smeltet sjokolade og få verdens beste sjokoladekonfekt. Umulig å mislykkes, og perfekt som spiselig julegave!
15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
25 gusaltet smør
75 gmørk sjokolade (av god kvalitet)
200 gmelkesjokolade
100 gmarshmallows (delt i fire)
1 posegeletopper
100 gpekannøtter (grovhakket)
4 stkdigestive kjeks (i småbiter)
1 dlbringebær
Fremgangsmetode
Fyll litt vann i en gryte og kok opp.
Trekk gryta bort fra varmen og sett en bolle i metall eller varmesikkert glass på toppen av gryten. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet og at den dekker gryta helt. Dette forhindrer at vann og damp slipper ut og ødelegger sjokoladen.
Knekk sjokoladen i biter og legg i bollen sammen med smøret. Rør jevnlig til alt er smeltet.
Dersom det ikke er nok varme, fjern bollen med sjokolade og kok opp vannet på nytt. Sett bollen med sjokolade tilbake på gryta og rør videre til all sjokoladen er smeltet.
Bland inn marshmallows, gelétopper, nøtter, kjeks og bringebær.
Hell dette over i en form som er kledd med bakepapir. Tykkelsen på fyllet skal være ca 2,5 cm.
Sett kjølig til massen stivner. Skjær kvadrater av formen.
Oppbevar i kjøleskap.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆