småkaker & cookies
Krumkaker med bakte fiken og marsipankrem
Krumkaker er manges julekake-favoritt! Gjør krumkakene enda bedre med appelsinskall, bakte fiken og marsipankrem.
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
3 stkstore egg
200 gsukker
200 gsmeltet smør
1 tskardemomme
3 sskaldt vann
200 ghvetemel
4 ssMandelflak (hakket)
1 tsklementin (skall, finrevet)
Bakte fiken:
4 stkfiken
2 ssflytende honning
Marsipankrem:
100 gmarsipan
3 dlkremfløte
Fremgangsmetode
Lag krumkaker: Bland alle ingrediensene til krumkakene og vend inn mandelflak og klementinskall. Stek dem i krumkakejern og lag skåler av krumkakene før de stivner.
Bakte fiken: Skjær et kors på toppen av fiknene ved stilken. Skjær 2/3 ned på fiknene. Sett dem i en ildfast form og hell honning i korset. Sett i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter.
Marsipankrem: Legg marsipanen i fryseren i minimum 1 time.
Pisk kremfløten til krem. Riv marsipan med fint rivjern og bland inn i kremen.
Legg en krumkakeskål på hver tallerken. Fyll med marsipankrem og en bakt fiken på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆