Til hovedinnhold
dessert og søtt

Ovnsbakte vaniljedonuts

Vil du ha herlige, saftige donuts helt uten å ta frem frityrkjelen? Se her!

Tre ovnsbakte vaniljedonuts med lyserosa glasur og tutti frutti strø, servert på beige tallerken med gul kant.

18min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du:

150ghvetemel

en halvtsbakepulver

en fjerdedeltsnatron

1tsvaniljesukker

en halvtssalt

25gsmeltet smør

en halvdlrapsolje

75gsukker

1stkegg

1dlmelk

Glasur:

150gmelis

3ssmelk (ca)

2dråperkonditorfarge (ca)

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 12 donuts.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle, og rør til det er godt blandet.
Tilsett smeltet smør, rapsolje, sukker, egg og melk, og rør til en jevn og glatt røre.
Form små donutsformer med aluminiumsfolie og sett dem på et muffinsbrett.
Hell røren i en sprøytepose eller brødpose og sprøyt litt røre i hver donutform, ca. ¾ full.
Stek dem midt i ovnen i 12-18 minutter. Avkjøl dem i 10-15 minutter før du tar dem ut av formene.
Bland melis, melk og konditorfarge til glasur.
Dypp de avkjølte donutsene i glasuren og topp gjerne med litt kakepynt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit