Til hovedinnhold
dessert og søtt

Panna cotta med hjemmelaget appelsingelé

Panna cotta med hjemmelaget appelsingelé, og lekre appelsinfileter på toppen, er en søt og frisk dessert som både er enkel å lage og ser imponerende ut. Fordi den skal stivne i kjøleskapet kan du godt lage den dagen før, og slipper å stresse på kjøkkenet når gjestene kommer.

Panna cotta med hjemmelaget appelsingelé servert lagvis i to glass med appelsinfileter og hakkede nøtter på toppen. Glassene står på hvitt bord med hvit julepynt i bakgrunnen.

15min / 3t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Pannacotta:

3platergelatin

1stkvaniljestang

1 og en halvdlhelmelk

6dlkremfløte

Hjemmelaget appelsingelé:

3platergelatin

1 og en halvdlferskpresset appelsinsaft

1 og en halvdlvann

1sssukker

Pynt:

3stkappelsiner

1håndfullhakkede mandler

Fremgangsmetode

Panna cotta

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha melk, fløte og vaniljefrø og -stang i en kjele. Varm det forsiktig opp til under kokepunktet, og ta kjelen av varmen. Ta ut vaniljestangen. Ha i gelatinen og rør godt så det ikke blir klumper.
Fordel kremen i 8 porsjonsglass og la den stivne i kjøleskapet i minst 3 timer.

Appelsinfileter

Skrell appelsinene med en skarp kniv så du fjerner skallet og den tynne, hvite hinnen. Skjær appelsinene i båter mellom de hvite hinnene så du får fine appelsinfileter. Du trenger ca. 16 stk. så du kan pynte med 2 fileter pr. glass.

Appelsingelé

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Press appelsinrestene så du får 1 ½ dl juice. Bland appelsinjuice, vann og sukker i en kasserolle og varm opp på middels varme.
Sil vannet av gelatinplatene og ha gelatinen i kjelen. Rør til gelatinen har smeltet. Avkjøl til romtemperatur, men pass på at geleen ikke blir for kald og stivner helt. Hell geleen over pannacottaen i glassene. La det stivne 30 min i kjøleskapet.
Dryss grovhakkete mandler over geleen og topp med et par appelsinfileter.

Tips!

Du kan også kjøpe hermetiske appelsinfileter på boks. Da kan du bruke laken fra boksen til geleen. Tilsett bare litt sitronsaft for å gi litt friskhet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit