dessert og søtt
Panna cotta med hjemmelaget appelsingelé
Panna cotta med hjemmelaget appelsingelé, og lekre appelsinfileter på toppen, er en søt og frisk dessert som både er enkel å lage og ser imponerende ut. Fordi den skal stivne i kjøleskapet kan du godt lage den dagen før, og slipper å stresse på kjøkkenet når gjestene kommer.
15min / 3t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Pannacotta:
3 platergelatin
1 stkvaniljestang
1 og en halv dlhelmelk
6 dlkremfløte
Hjemmelaget appelsingelé:
3 platergelatin
1 og en halv dlferskpresset appelsinsaft
1 og en halv dlvann
1 sssukker
Pynt:
3 stkappelsiner
1 håndfullhakkede mandler
Fremgangsmetode
Panna cotta
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha melk, fløte og vaniljefrø og -stang i en kjele. Varm det forsiktig opp til under kokepunktet, og ta kjelen av varmen. Ta ut vaniljestangen. Ha i gelatinen og rør godt så det ikke blir klumper.
Fordel kremen i 8 porsjonsglass og la den stivne i kjøleskapet i minst 3 timer.
Appelsinfileter
Skrell appelsinene med en skarp kniv så du fjerner skallet og den tynne, hvite hinnen. Skjær appelsinene i båter mellom de hvite hinnene så du får fine appelsinfileter. Du trenger ca. 16 stk. så du kan pynte med 2 fileter pr. glass.
Appelsingelé
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Press appelsinrestene så du får 1 ½ dl juice. Bland appelsinjuice, vann og sukker i en kasserolle og varm opp på middels varme.
Sil vannet av gelatinplatene og ha gelatinen i kjelen. Rør til gelatinen har smeltet. Avkjøl til romtemperatur, men pass på at geleen ikke blir for kald og stivner helt. Hell geleen over pannacottaen i glassene. La det stivne 30 min i kjøleskapet.
Dryss grovhakkete mandler over geleen og topp med et par appelsinfileter.
Tips!
Du kan også kjøpe hermetiske appelsinfileter på boks. Da kan du bruke laken fra boksen til geleen. Tilsett bare litt sitronsaft for å gi litt friskhet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆