Til hovedinnhold
dessert og søtt

Rask sjokoladefondant

Sjokoladefondant er så digg. Det er som en sjokolademuffins med deilig, flytende sjokolade inni. Veldig godt, og en enkel og imponerende dessert å servere med god vaniljeis til.

Rask sjokoladefondant servert på lyseblå tallerken med en kule vaniljeis, halve jordbær og melisdryss. En skje har åpnet fondanten så man ser den flytende kjernen.

9min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Sjokoladefondant:

100gmørk sjokolade

100gsmør

4stkegg

1dlsukker

1dlhvetemel (+ litt mel til formene)

Til servering:

en halvlvaniljeis

1pkjordbær

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Grovhakk 100 g mørk sjokolade og smelt med 100 g smør i en liten gryte til en jevn og glatt røre. Sett til side.
Visp sammen 4 egg og 1 dl sukker og rør inn sjokoladeblandingen. Sikt 1 dl hvetemel inn i deigen og bland godt.
Smør 8 porsjonsformer, gjerne engangsformer i aluminium, med litt smør og dryss med mel. Fordel røren i formene så de er ¾ fulle.
Sett formene på en bakeplate og stek i ovnen i 8-9 minutter. De skal være litt flytende i midten.
Hvelv fondantene ut på serveringstallerkener og server umiddelbart med en kule vaniljeis og friske jordbær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit