dessert og søtt
Tilslørte bondepiker med eplekaramell
Tilslørte bondepiker er en lettvint og deilig dessert som er like god i dag som på bestemors tid. Prøv denne deilige vrien med eplekaramell!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Tilslørte bondepiker:
6 stkfaste og syrlige epler
1 dleplejuice (eller eplemost)
1 dlsukker
en halv tskanel
en fjerdedel tskardemomme
1 stkvaniljestang
1 og en halv dltørr loff (eller annet tørt brød, skåret i terninger)
1 og en halv sssmør
1 og en halv sssukker
3 dlkremfløte
Eplekaramell:
2 dleplemost
2 dlsukker
50 gsmør
en halv dlkremfløte
Fremgangsmetode
Vi lager karamellsausen først, så den kan kjøle seg ned mens vi lager resten av desserten.
Eplekaramell
Ha eplemosten i en liten, tykkbunnet kjele. Kok på medium varme mens du rører i gryten, til eplemosten er redusert til ca. halvparten.
Rør i de andre ingrediensene og la koke under omrøring i to minutter. Sett til side for å kjølne.
Tilslørte bondepiker
Rens eplene og skjær dem i halvstore biter. Ha eplebiter, sukker, eplejuice, kanel, vaniljestang og kardemomme i en gryte, og kok på lav varme til eplene er møre. Avkjøl.
Smelt smør og sukker i en stekepanne og tilsett brødterningene. Stek dem gylne og sprø. Hell over på en tallerken og sett til avkjøling.
Visp fløten til krem og finn frem serveringsglass. Legg epler, brødbiter og krem lagvis – og server med eplekaramellen i en liten mugge ved siden av.
Har karamellen blitt litt hard, varmer du den raskt opp før du serverer.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆