dessert og søtt
Vaniljedonuts
Nybakte donuts – bare elsker det! Disse stekes i ovnen, ikke i frityrolje. Det er mye enklere. Resultatet blir herlige, saftige donuts med blank glasur.
18min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du:
150 ghvetemel
en halv tsbakepulver
en fjerdedel tsnatron
1 tsvaniljesukker
en halv tssalt
25 gsmeltet smør
en halv dlrapsolje
75 gsukker
1 stkegg
1 dlmelk
Glasur:
150 gmelis
3 ssmelk (ca)
2 dråperkonditorfarge (ca)
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 12 donuts.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle, og rør til det er godt blandet.
Tilsett smeltet smør, rapsolje, sukker, egg og melk, og rør til en jevn og glatt røre.
Form små donutsformer med aluminiumsfolie og sett dem på et muffinsbrett.
Hell røren i en sprøytepose eller brødpose og sprøyt litt røre i hver donutform, ca. ¾ full.
Stek dem midt i ovnen i 12-18 minutter. Avkjøl dem i 10-15 minutter før du tar dem ut av formene.
Bland melis, melk og konditorfarge til glasur.
Dypp de avkjølte donutsene i glasuren og topp gjerne med litt kakepynt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆