Til hovedinnhold
dessert og søtt

Yoghurt-panna cotta med marinerte svisker

Riskrem og multekrem hører til i jula, men har du lyst til å prøve noe annet har vi her en deilig dessert til deg. Yoghurt-panna cotta er verdig å servere etter ribbe, pinnekjøtt, lutefisk eller kalkun.

Yoghurt-panna cotta med marinerte svisker i to glass

4t / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Marinerte svisker:

1dlvann

2sseplejuice

2stkstjerneanis

1stkkanelstang

200gsvisker

1ssmaizena

Panna cotta:

2stkgelatinplater

3dlkremfløte

1dlsukker

1stkvaniljestang

2dlnaturell yoghurt

Fremgangsmetode

Kok opp vann, eplejuice og krydder. Ha i svisker og la det trekke ved svak varme i ca. 10 minutter.
Fjern krydder.
Rør ut maizenamel i litt kaldt vann, og tilsett litt etter litt i sviskeblandingen til passe tykkelse. Det skal ikke være en tykk kompott, så vær forsiktig!
Fordel sviskefyllet i porsjonsglass. Avkjøl.
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Kok opp fløte med sukker og en splittet vaniljestang.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene, og rør platene ut i den varme fløten. Rør inn yoghurt.
Hell på fløtemassen.
For å unngå at yoghurt- og fløteblandingen blander seg med de marinerte sviskene når du monterer, er det lurt å helle den via baksiden av en spiseskje – det vil føre til at selve yoghurt-panna cottaen legger seg jevnt og fint over fyllet.
Sett i kjøleskap for å stivne i minst fire timer – gjerne over natta.
Tips: Ta gjerne glassene ut fra kjøleskapet rundt 30 minutter før servering, slik at desserten blir temperert og smakene kommer bedre fram.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit