dessert og søtt
Yoghurt-panna cotta med marinerte svisker
Tradisjonell panna cotta lages med fløte og melk, men bytter du ut melken med yoghurt får du et deilig syrlig hint i den ellers søte desserten. Servér med julekrydrede marinerte svisker, og du har en spennende og smakfull juledessert litt utenom det vanlige.
30min / 4t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Panna cotta:
2 stkgelatinplater
3 dlkremfløte
1 dlsukker
1 stkvaniljestang
2 dlnaturell yoghurt
Marinerte svisker:
1 dlvann
2 sseplejuice
2 stkstjerneanis
1 stkkanelstang
200 gsvisker
1 ssmaizena
Fremgangsmetode
Marinerte svisker
Kok opp vann, eplejuice og krydder. Ha i svisker og la det trekke ved svak varme i ca. 10 minutter.
Fjern krydder.
Rør ut maizenamel i litt kaldt vann, og tilsett litt etter litt i sviskeblandingen til passe tykkelse. Det skal ikke være en tykk kompott, så vær forsiktig!
Fordel sviskefyllet i porsjonsglass. Avkjøl.
Yoghurt-panna cotta
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Kok opp fløte med sukker og en splittet vaniljestang.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene, og rør platene ut i den varme fløten. Rør inn yoghurt.
Hell på fløtemassen.
For å unngå at yoghurt- og fløteblandingen blander seg med de marinerte sviskene når du monterer, er det lurt å helle den via baksiden av en spiseskje – det vil føre til at selve yoghurt-panna cottaen legger seg jevnt og fint over fyllet.
Sett i kjøleskap for å stivne i minst fire timer – gjerne over natta.
Tips!
Ta gjerne glassene ut fra kjøleskapet rundt 30 minutter før servering, slik at desserten blir temperert og smakene kommer bedre frem.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆