dessert og søtt
Yoghurt-panna cotta med marinerte svisker
Riskrem og multekrem hører til i jula, men har du lyst til å prøve noe annet har vi her en deilig dessert til deg. Yoghurt-panna cotta er verdig å servere etter ribbe, pinnekjøtt, lutefisk eller kalkun.
4t / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Marinerte svisker:
1 dlvann
2 sseplejuice
2 stkstjerneanis
1 stkkanelstang
200 gsvisker
1 ssmaizena
Panna cotta:
2 stkgelatinplater
3 dlkremfløte
1 dlsukker
1 stkvaniljestang
2 dlnaturell yoghurt
Fremgangsmetode
Kok opp vann, eplejuice og krydder. Ha i svisker og la det trekke ved svak varme i ca. 10 minutter.
Fjern krydder.
Rør ut maizenamel i litt kaldt vann, og tilsett litt etter litt i sviskeblandingen til passe tykkelse. Det skal ikke være en tykk kompott, så vær forsiktig!
Fordel sviskefyllet i porsjonsglass. Avkjøl.
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Kok opp fløte med sukker og en splittet vaniljestang.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene, og rør platene ut i den varme fløten. Rør inn yoghurt.
Hell på fløtemassen.
For å unngå at yoghurt- og fløteblandingen blander seg med de marinerte sviskene når du monterer, er det lurt å helle den via baksiden av en spiseskje – det vil føre til at selve yoghurt-panna cottaen legger seg jevnt og fint over fyllet.
Sett i kjøleskap for å stivne i minst fire timer – gjerne over natta.
Tips: Ta gjerne glassene ut fra kjøleskapet rundt 30 minutter før servering, slik at desserten blir temperert og smakene kommer bedre fram.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆
▆▆▆▆▆