dessert og søtt

Yoghurt-panna cotta med multer

Etter en stor middag smaker det godt med noe søtt, og lite slår en myk hjemmelaget panna cotta. Her får du en frisk og fornorsket versjon av den italienske desserten, laget med syrlig yoghurt, og servert med deilige norske multer.

Yoghurt-panna cotta med multer servert i lave dessertglass med stett, på bord med mørk duk og gullfargede små kongler. Gullfargede teskjeer i bakgrunnen.

10min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

3dlfløte

3dlnaturell yoghurt

80gsukker

en halvtsvaniljepulver

4platergelatin

200gmulter

Fremgangsmetode

Legg gelatinplatene i vann i 5-10 minutter.
Kok forsiktig opp fløte og sukker. Pass på så det ikke bobler over. Når blandingen såvidt bobler, trekker du kjelen av varmen. Rør inn vaniljepulver. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør ut i fløteblandingen.
Tilsett yoghurten og rør godt sammen.
Hell over i serveringsglass og sett kjølig et par timer, gjerne over natta.
Tin multene (helst i kjøleskapet over natta) og server på toppen av hvert glass.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit