dessert og søtt
Yoghurt-panna cotta med multer
Etter en stor middag smaker det godt med noe søtt, og lite slår en myk hjemmelaget panna cotta. Her får du en frisk og fornorsket versjon av den italienske desserten, laget med syrlig yoghurt, og servert med deilige norske multer.
10min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 dlfløte
3 dlnaturell yoghurt
80 gsukker
en halv tsvaniljepulver
4 platergelatin
200 gmulter
Fremgangsmetode
Legg gelatinplatene i vann i 5-10 minutter.
Kok forsiktig opp fløte og sukker. Pass på så det ikke bobler over. Når blandingen såvidt bobler, trekker du kjelen av varmen. Rør inn vaniljepulver. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør ut i fløteblandingen.
Tilsett yoghurten og rør godt sammen.
Hell over i serveringsglass og sett kjølig et par timer, gjerne over natta.
Tin multene (helst i kjøleskapet over natta) og server på toppen av hvert glass.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆