drikke
Hjemmelaget ripssaft
Nå er ripsene knallrøde og modne. Lag noen flasker med ripssaft slik at du kan nyte sommeren langt ut på høsten.
10min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
1 lvann
1 stkvaniljestang
4 lrips (med stilk)
7 dlsukker
1 tsatamon (per liter silt saft)
Fremgangsmetode
Kok opp vann, splittet vaniljestang og bær i en gryte. La dette trekke i 10 minutter.
Hell dette over i et linklede og la bærene renne av. Bruk god tid. Press bærene forsiktig mot kledet.
Kok opp saften og tilsett sukkeret. La sukkeret langsomt løses opp i saften. Skum av toppen og sil igjen. Mål opp hvor mye saft du har.
Bland inn atamon og hell saften over på sterile glassflasker.
Dette kan du bruke ripssirup til
Som saft: Bruk 1 del ripssirup til 8 deler kaldt vann. Server med isbiter, appelsinskive og gjerne en myntekvast.
I vinaigrette til salat: 1 del ripssirup, 1 del eplecidereddik, 4 deler extra virgin olivenolje.
Til toddy: Bland ripssirup og kokende vann. Dette er den perfekte toddyen når det er kaldt i været.
Til dessert: Ha litt ripssirup over vaniljeiskrem.
Nordisk Kir Royal: Bland 1 del ripssirup med 4 deler champagne og lag en nordisk Kir Royal.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆