Til hovedinnhold
drikke

Så enkelt lager du ingefærshot

Ingefærshot er styrkedrikken som både smaker godt og gjør godt. I tillegg er den veldig enkel å lage!

Så enkelt lager du ingefærshot

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

Dette trenger du til ingefærshot grunnoppskrift:

fersk ingefær (i skiver)

vann

flytende honning

Group: Ingefærshot med appelsin:

økologiske appelsiner (saften av + 2 appelsinskiver med skall)

økologisk sitron (saften av + 1 sitronskive med skall)

Ingefærshot (grunnoppskrift)

Group: Ingefærshot med chili og gurkemeie:

gurkemeie (i skiver)

økologiske sitroner (i skiver)

rød chili (finsnittet)

Ingefærshot (grunnoppskrift)

Group: Ingefærshot med eple og hockeypulver:

epler (i skiver)

økologisk sitron (i skiver)

hockeypulver

Ingefærshot (grunnoppskrift)

Fremgangsmetode

Skrap sidene på ingefæren med en teskje for å fjerne skallet. Skjær i tynne skiver. Forbered resten av ingrediensene (se tips til forskjellige smaker under).
Kok opp vann i en kasserolle og senk temperaturen. Ha ingefær og de andre ingrediensene i gryta (bortsett fra honning) og la alt trekke i 45-60 minutter
Når væsken er avkjølt til under 60-70 grader, røres honningen inn til den er oppløst. På denne måten bevares honningens gode egenskaper.
Sil av og hell over på varm og ren glassflaske. Drikkeklar ingefærshot oppbevares i kjøleskapet og er holdbar i ca. 2 uker.

Ingefærshot med appelsin

Lag 1 grunnoppskrift med ingefærshot.
Skyll appelsin og sitron godt før bruk, spesielt hvis ikke du bruker økologisk frukt. La appelsin og sitron trekke i ingefærvannet i 45-60 minutter.

Ingefærshot med chili og gurkemeie

Skrell gurkemeien før den skjæres i tynne skiver. Skyll sitronene godt før bruk, spesielt hvis ikke du bruker økologisk frukt. La gurkemeie, sitron og chili trekke i ingefærvannet i 45-60 minutter.

Ingefærshot med eple og hockeypulver

Skyll epler og sitron godt før bruk, spesielt hvis ikke du bruker økologisk frukt. La eple, sitron og Hoceypulver trekke i ingefærvannet i 45-60 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆