varme drikker
Mulled øl og cider
Gløgg er en juleklassiker, men det finnes andre måter å lage en varm, krydret juledrikk på. Varm øl eller cider har du kanskje ikke smakt før.
5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 cmingefær (fersk)
en halv løl (etter eget ønske, gjerne en IPA)
2 stkstjerneanis
1 stkkanelstang
1 stkeggeplomme
1 sssukker
1 sslynghonning
Fremgangsmetode
Varm ølet rett under kokepunktet sammen med stjerneanis, kanelstang og ingefær.
Pisk egg, sukker og honning til det blir hvitt og tilsett dette i ølet rett før du serverer. Nytes varm.
Tips
Her kan man leke seg med krydderier alt ettersom hvor mye smak man ønsker. Jo lenger du lar det trekke jo mer smaker kommer frem.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆