drikke
Skummelt god mocktail med mørke bær
La smaksløkene bli forført! En forfriskende mocktail med mørke bær skaper god feststemning uten alkohol.
40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
300 gfrosne bær (blåbær og bjørnebær)
6 stkhele pepperkorn
en halv stkappelsin (skallet)
2 sshvitt sukker
3 dldruejuice
en halv dlappelsinjuice (+ 1 dl til sukkerkanten)
1 dlknust is
Fremgangsmetode
Legg frosne bær til tining på kjøkkenbenken.
Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne og knus i morter.
Riv appelsinskall og bland sammen med sukker på en tallerken. Hell resten av appelsinjuicen på egen tallerken.
Dypp kanten av cocktailglasset først i appelsinjuice og deretter i sukkerblandingen for en dekorativ sukkerkant.
Mos bærene godt med blender og press massen gjennom en sikt.
Ha bærsaften tilbake i blenderen sammen med druejuice, appelsinjuice og litt knust is og kjør til alt er godt blandet. Tilsett mer knust is til drinken blir slush-aktig.
Hell drikken over i glasset og avslutt med knuste pepperkorn på toppen.
Tips! Bærene tines først for lettere å sile av bitre frø og skall. Har du ikke noe imot litt frø i glasset, eller ikke har tid til å tine bærene, kan du kjøre frosne bær rett i blenderen sammen med juicen. Da trenger du ikke ekstra is.
Det er ikke noe i veien for å bruke friske bær istedet. Da bruker du mindre tid på å lage mocktailen ettersom bærene ikke skal tines først.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆