Til hovedinnhold
varme drikker

Herlig gløgg med økologisk eplemost

Varmende gløgg er ikke bare forbeholdt julesesongen, det er også nydelig på høsten når det blir mørkt og kaldt ute. Med frisk og lett smak fra økologisk eplemost kan den deilige styrkedrikken nytes gjennom hele vinteren.

Eplegløgg med hjemmelaget krydderblanding servert i gjennomsiktige glasskopper, på messingskåler. Koppene står på lyst trebord med granbar i bakgrunnen, og en liten marmorskål med krydderblanding ved siden av. Litt av krydderblandingen er strødd rundt.

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Eplegløgg:

6dleplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost fra Telemark)

3dltranebærjuice

3dlingefærøl (alkoholfritt, f. eks. Ginger Joe Non-alcoholic Ginger Beer)

1sskryddermiks

Kryddermiks:

2stkkanelstenger (i grove biter)

8stkhele stjerneanis

1ssgrønn hel kardemomme

1ssnellikspiker

2sskandisert ingefær

Fremgangsmetode

Bland sammen krydderne og oppbevar på glass med tett lokk.
Hell eplemost, ingefærøl og tranebærjuice i en kasserolle. Tilsett kryddermiksen, kok opp og trekk kasserollen til side. La gløggen trekke rett under kokepunktet i 20-25 minutter.
Sil av gløggen gjennom et klede og hold varm til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit