varme drikker
Appelsingløgg med julekrydder
Mørket senker seg, og det er deilig å krype opp i sofaen med varm, alkoholfri gløgg med eplejuice, appelsin og masse julekrydder. Gløggen passer godt til jul og på kalde vinterdager. Fyll den gjerne på termos og ta den med på tur!
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 dlappelsinjuice (helst ferskpresset)
2 dleplejuice
1 stkkanelstang
2 stkstjerneanis
1 stkappelsin (skall)
4 sshonning
Fremgangsmetode
Hell appelsinjuice og eplejuice i en kjele.
Tilsett kanelstang, stjerneanis og appelsinskall i kjelen.
Varm opp på middels varme, men det skal ikke koke. Det tar vanligvis 5–7 min.
Smak til med honning.
La gløggen trekke i noen min.
Sil gløggen over i krus eller glass for å fjerne krydder og appelsinskall.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆