varme drikker
Varm epledrøm med honningglaserte mandler
Kryp opp i sofaen og trekk inn lukten av vanilje og kanel, honning og mandler. Varm eplesider med honningglaserte mandler er skikkelig høstkos, og er like godt til dessert som til kveldskosen!
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Varm eplesider:
1 lLøiten eplesider
1 stkkanelstang (liten)
2 stknellikspiker
1 stkvaniljestang (evt. 2)
2 ssrørsukker (mørkt)
2 og en halv dlkremfløte
3 ssflytende honning
Honningglaserte mandler:
1 håndfullmandler
3 ssflytende honning
1 klypesalt (liten)
Fremgangsmetode
Honningglaserte mandler
Sett ovnen på 200 °C.
Spre mandlene utover et stekebrett med bakepapir og stek dem i 5 min.
Bland de varme mandlene med honning og salt.
Spre dem utover brettet igjen og stek dem videre i ca. 5 min. Pass på at honningen ikke blir for mørk.
Avkjøl mandlene og hakk dem grovt.
Slik lager du den varme sideren
Kok opp eplesider med kanelstang og nellik, og skru ned varmen til under kokepunktet.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Bland det godt med rørsukker og ha det i den varme sideren.
Pisk fløte og honning til krem.
Server den varme sideren med krem og dryss over hakkede, honningglaserte mandler.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆