egg
Eggs Benedict - Posjerte egg med Hollandaise
Eggs benedict er den perfekte helgefrokosten, og det er faktisk ikke så vanskelig å lage så som du kanskje tror. Her får du våre beste posjeringstriks og en herlig hollandaise-oppskrift.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkegg (eller 8 hvis man er skikkelig sulten!)
8 skiverbacon
4 stkbriochebrød (eller brødskiver)
100 gruccola (eller babyspinat)
1 ssfinhakket gressløk
en halv tspepper
Hollandaise:
3 stkeggeplommer
1 sssitronsaft
140 gsmør
Fremgangsmetode
Ovnsstekt bacon
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Legg baconskiver utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek baconet i 10-15 minutter, eller til det er helt sprøstekt. Følg med, tykkelsen på skivene og fettmengden gjør at steketiden varierer noe.
Posjerte egg
Fyll ca 10 cm vann i en medium stor kasserolle og varm det opp til vannet starter så vidt å boble. Det er viktig at vannet ikke koker, man skal kun se små luftbobler i bunnen. Da har vannet perfekt temperatur å posjere i.
Legg en finmasket sil over en bolle og knekk egget over silen. Slik vil den mest rennende delen av egget bli silt bort, og det er enklere å posjere egget.
Vipp egget forsiktig ut av silen og over i vannet. La egget ligge i vannet i ca 4 minutter. Da er plommene rennende. La egget ligge 5 minutter for en fastere plomme.
Ta egget ut av vannet med en hullsleiv og legg det på tørkepapir for å renne av seg mens du posjerer resten av eggene. Eggene kan holdes varme i restvarmen fra stekeovnen ved ca 50 grader mens du lager sausen.
Hollandaise
Smelt smøret forsiktig i en liten kjele. Ikke la det koke, men varm til rett under kokepunktet.
Separer eggeplommene fra eggehvitene og ha plommene over i en blender sammen sitronsaft. Kjør på høy hastighet i 20-30 sekunder til blandingen endrer farge og blir lysere.
Bruk laveste blenderhastighet og hell det varme smøret sakte i eggeplommene. Kjør et par sekunder etter at alt er blandet godt sammen. Tilsett litt salt om du bruker usaltet smør.
Smak eventuelt til med salt og mer sitronsaft. Ønsker du en tynnere variant kan du tilsette 1 ss varmt vann og kjøre blandingen et par sekunder ekstra til det er helt blandet.
Tips!
Bruk så ferske egg som mulig. Da er eggehviten fastere, og de er enklere å posjere.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆