egg
Fløyelsmyk eggerøre
Eggerøre er nydelig til både helgefrokost og koldtbord. Her får du våre beste tips til en luftig og fløyelsmyk eggerøre. Lag stor porsjon, dette kommer til å gå unna!
5min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2 sssmør
4 stkegg
1 klypesalt og kvernet pepper (etter smak)
2 stkbrødskiver
1 tsfinhakket gressløk
Fremgangsmetode
Finn frem en liten stekepanne, eller gryte. Varm til medium temperatur, og smelt smøret.
Visp eggene godt sammen i en bolle. Her snakker vi om å vispe hardt og grundig, til eggene skummer.
Hell eggeblandingen over i den varme pannen eller gryten. Temperaturen skal være medium minus, ikke for varmt.
La eggene ligge 30 sekunder uten å røre i dem. Bruk en slikkepott eller tresleiv til å røre i eggerøren. Skrap fra ytterkanten og inn mot midten.
Ta eggerøren av platen når eggene har stivnet, men fortsatt er bløte. Dette tar 3-5 minutter avhengig av temperatur. Krydre med salt og pepper helt til slutt.
Dander eggerøre på godt brød, gjerne toast. Topp med litt frisk gressløk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆