egg
Frittata med asparges
Frittata er en tykk, italiensk omelett som kan fylles med mye forskjellig. Vi har valgt sprø, grønn asparges. Skjær omeletten i biter og server som tapas.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6 stkegg (store)
1 stksjalottløk
20 gsmør
1 buntasparges (grønn)
2 dlkremost (eller cottage cheese)
en halv tssalt
2 ssgressløk (hakket)
100 grevet ost
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 ˚C.
Finhakk løken og stek den blank i smøret i en ovnssikker stekepanne.
Brekk av den harde enden på aspargesen og del resten av stilkene i ca. 2 cm lange biter. Stek dem sammen med løken i 3 minutter.
Visp sammen egg, kremost og salt og rør inn gressløk.
Hell eggeblandingen over grønnsakene i pannen og stek videre i 4-5 minutter til eggeblandingen er nesten stiv, men fortsatt litt rennende på toppen.
Dryss på revet ost og sett stekepannen i ovnen i 6-8 minutter til omeletten er stivnet og osten smeltet.
Hvelv omeletten ut av pannen og skjær den i biter. Den trenger ikke å være varm når du serverer den, men kan lages ferdig på forhånd.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆