egg
Ovnsbakt omelett
Lag en lekker ovnsbakt omelett. Enkel å lage, og perfekt både til selskap og som det lille ekstra i matboksen.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
8 stkegg
8 sskaldt vann
150 gkokt skinke
2 stkvårløk
100 grevet ost
en halv pottefersk koriander
en halv stkrød paprika
en halv tssalt
en halv tspepper
1 ssolje (smaksnøytral)
1 stkavokado
1 buntgressløk
1 tsolje til steking
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader. Smør en form, vi brukte en som målte 17 x 24 cm, med oljen.
Hakk skinke, vårløk og paprika i små biter og ha i bunnen av formen. Strø halvparten av osten over.
Visp sammen egg og vann, salt og pepper. Finhakk koriander og vend inn i eggeblandingen. Hell blandingen i formen. Dryss over resten av osten.
Sett formen med omelettblandingen midt i ovnen i 25–30 minutter. Sjekk med en kniv om omeletten har satt seg.
Ta omeletten ut av ovnen og la den avkjøle seg litt før du skjærer den i porsjonsstykker. Pynt stykkene med avokadoskiver og gressløk og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆