Til hovedinnhold
egg

Ovnsbakt omelett med feta, spinat og tomatsalat

Omelett i ovn er hurtigmat, og en perfekt måte å bruke opp rester på. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i.

Et stykke ovnsbakt omelett med feta, spinat og tomatsalat servert på hvit blåmønstrert tallerken på beige bakgrunn, med to stykker ristet brød.

20min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1pkSmårettbacon

1stkhvitløksfedd

1posespinat

6stkegg

2ssvann

4sscottage cheese

1pkfetaost med soltørket tomat

en halvtssalt

1tspepper

4skiverrugbrød

Tomatsalat:

1pkcherrytomater

8stkbasilikumblader

3ssolje fra pakken med fetaost og soltørket tomat

Fremgangsmetode

Stek 1 pk smårettbacon i 1 ss olje i en stekepanne til det er sprøtt. Legg på kjøkkenpapir for å renne av.
Fres spinat i 1 ss olje fra pakken med fetaost til spinaten faller sammen, ca. 4 minutter. Press 1 hvitløkfedd med hvitløkspresse og rør inn. Ha over i en ildfast form sammen med baconet.
Sett ovnen på 200 grader. Visp sammen 6 egg, 2 ss vann og 4 ss cottage cheese, krydre med ½ ts salt og 1 ts pepper. Hell over i den ildfaste formen og vend litt, slik at eggene blander seg med spinat og bacon. Fjern fra varmen.
Hell av og ta vare på oljen fra 1 pakke fetaost og soltørket tomat. Fordel osteblandingen som er igjen over eggestanden, og sett omeletten i ovnen i ca 10 minutter eller til omeletten har satt seg.
Del 1 pk cherrytomater i biter, grovhakk litt basilikum og rør sammen med 3 ss olje fra fetaostpakken. Server omeletten med tomatsalat og 4 skiver rugbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit