egg
Ovnsbakt omelett med feta, spinat og tomatsalat
Omelett i ovn er hurtigmat, og en perfekt måte å bruke opp rester på. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i.
20min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkSmårettbacon
1 stkhvitløksfedd
1 posespinat
6 stkegg
2 ssvann
4 sscottage cheese
1 pkfetaost med soltørket tomat
en halv tssalt
1 tspepper
4 skiverrugbrød
Tomatsalat:
1 pkcherrytomater
8 stkbasilikumblader
3 ssolje fra pakken med fetaost og soltørket tomat
Fremgangsmetode
Stek 1 pk smårettbacon i 1 ss olje i en stekepanne til det er sprøtt. Legg på kjøkkenpapir for å renne av.
Fres spinat i 1 ss olje fra pakken med fetaost til spinaten faller sammen, ca. 4 minutter. Press 1 hvitløkfedd med hvitløkspresse og rør inn. Ha over i en ildfast form sammen med baconet.
Sett ovnen på 200 grader. Visp sammen 6 egg, 2 ss vann og 4 ss cottage cheese, krydre med ½ ts salt og 1 ts pepper. Hell over i den ildfaste formen og vend litt, slik at eggene blander seg med spinat og bacon. Fjern fra varmen.
Hell av og ta vare på oljen fra 1 pakke fetaost og soltørket tomat. Fordel osteblandingen som er igjen over eggestanden, og sett omeletten i ovnen i ca 10 minutter eller til omeletten har satt seg.
Del 1 pk cherrytomater i biter, grovhakk litt basilikum og rør sammen med 3 ss olje fra fetaostpakken. Server omeletten med tomatsalat og 4 skiver rugbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆