fisk og sjømat
Enkel fiskesuppe med safran og fennikel
Rykende varm suppe med fisk og grønnsaker på bare 15 minutter! Server den med ferskt brød og hjemmelaget urtesmør.
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkløk
4 stkgulrøtter
1 stkfennikel
1 ssolivenolje
6 sstomatpuré (eller tomatpesto for å gi en rundere smak på suppen)
2 feddhvitløk
2 dleplemost
2 sshvitvinseddik
1 lfiskebuljong
en halv tssafran
600 gfiskefilet
1 klypehavsalt
en halv stksitron
Dette trenger du til urtesmør:
100 gsmør
2 ssfinhakkede friske urter (eller 1 ts tørkede)
1 sssitronsaft
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Skjær løk og gulrot i små terninger og strimle fennikelen på langs. Varm oljen i en kjele og fres grønnsakene i 2-3 minutter til de er møre.
Tilsett tomatpuré, hvitløk, eplemost, hvitvinseddik, buljong og safran, og la det småkoke under lokk i 10-15 minutter.
Skjær fisken i spisestore biter og ha dem i suppen. La det småkoke i 2 minutter og smak til med salt og litt sitronsaft. Server suppen i store dype tallerkener med godt brød til.
Slik lager du urtesmør
Romtemperer smøret. Finhakk urtene. Bland smør, urter, sitronsaft, salt og pepper. Rør det godt sammen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆