fisk og sjømat
Grillet hvalbiff med grønn salat og avokadokrem
Har du prøvd å grille hvalbiff? Vi slår et slag for mør og saftig hvalbiff på grillen i år. Sammen med en herlig salat og avokadokrem, blir dette kanskje årets beste grillmåltid.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkhjertesalat
200 gruccolasalat
1 stkagurk
4 stksjalottløk
en halv dlExtra virgin olivenolje
50 gpistasjnøtter
1 stkgranateple
2 stkavokadoer
1 stklime
1 dlrømme
2 feddhvitløk
1 klypesalt og pepper
800 ghvalbiff
2 ssnøytral olje
2 stksitroner
Fremgangsmetode
Vask og tørk hjertesalatbladene. Riv dem i mindre biter og bland dem med ruccola i en stor salatbolle. Kutt agurken i lange bånd med en ostehøvel eller grønnsakskutter. Skjær sjalottløk i tynne strimler. Bland alt med olivenolje.
Rist pistasjnøttene i en tørr og varm stekepanne. Pass på så det ikke svir seg ved å riste på pannen underveis. Skrell og rens granateplet. Topp salaten med de ristede nøttene og granateplekjernene.
Del avokadoen i to og grav ut kjøttet. Ha avokado i en foodprocessor sammen med limesaft, rømme og hvitløksfedd. Kjør til du har en helt jevn krem. Smak til med salt og pepper til slutt.
Del hvalbiffen i 1 ½ cm tykke skiver. Pensle stykkene med nøytral olje, og krydre med salt og pepper. Grill biffene ½ - 1 minutt på hver side på medium varme, før de legges over på indirekte varme i 5-7 minutter.
Del sitronene i to og legg dem med snittflaten ned på grillen i 10-15 minutter, eller til de har fått en fin grillskorpe og det lukter godt.
Server hvalbiffene sammen med grønn salat og avokadokrem. Skvis grillet sitron over kjøttet og salaten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆