Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Grillet laks med asparges og spinat

Asparges er perfekt sommermat og smaker kjempegodt til grillmat. Prøv hvit asparges til grillet laks!

Grillet laks med asparges og spinat

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800glaksefilet (uten bein)

50gsalt (pr 10 g sukker til salt/sukkerblanding)

4ssgod olivenolje

1bunthvit asparges (skrelt og forvellet kokende vann i 3 min)

1stksikori (endive, eller annen bitter salat)

2ssbladpersille

100gspinat

1klypesalt og pepper

en halvstksitron (saften og revet skall)

Fremgangsmetode

Smør laksen inn med salt/sukkerblandingen og la stå i ca 30 minutter, før du skyller laksen i iskaldt vann og tørker den godt.
Gni inn 1 ts olivenolje på laksen før den legges på grillen med skinnsiden opp. Har du en grill som lett kleber, kan du legge laksen på ett lag aluminiumsfolie.
Laksen er ferdig når du kan dra av skinnet.
Legg de hvite aspargesene på grillen til de har fått god grillfarge.
Bland inn renset og vasket spinat, endive og persille med aspargesen, og smak til med olivenolje, salt, pepper og sitronsaft/skall.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn