laks
Laks med sweet chili og avokadokrem
Laks med asiatisk vri smaker utrolig friskt med en deilig avokadokrem og kokt ris.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 glaksefilet
4 sssweet chili saus
4 sssoyasaus
2 sssmør
3 dlris
2 stkavokado
1 dlrømme
1 stklime
en halv tssalt
en halv tspepper
1 stkliten potte frisk koriander
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 230 grader med grillelementene på. Del 800 g laks i 4 porsjonsstykker og legg i en ildfast form.
Hell over 4 ss sweet chilisaus og 4 ss soyasaus. Legg 2 ss smør i formen. Sett formen under grillelementet i ca. 5 minutter, til laksen har fått farge. Skru av varmen og la formen stå 10 minutter til.
Kok 3 dl ris etter anvisning på pakken.
Skrell og mos 2 avokado med gaffel. Rør inn 1 dl rømme og saften av ½ lime. Smak til med ½ ts salt og ½ ts pepper. Del ½ lime i båter og hakk litt korianderblader.
Server grillet laks med soyasmøret fra formen, kokt ris, avokadokrem, friske korianderblader og limebåter.
Tips! Du kan også grille laksen i en aluminiumsform på grillen ute.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆