fisk og sjømat

Himmelsk fiskegryte

Hemmeligheten bak en fantastisk fiskegryte ligger i kraften. Med rekeskall og litt god tid, lager du din egen skalldyrkraft som gir himmelsk smak til denne fiskegryta.

Tomatisert fiskegryte, med både rød og hvit fisk. Servert i hvit skål, toppet med dill, og med ovnsbakte poteter ved siden av.

30min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til skalldyrkraft:

1sssmør

en halvstkgul løk

en halvstkpurre

2feddhvitløk

2stklaurbærblad

10stkhele pepperkorn

1stilkselleri

2sstomatpuré

1stkgulrot

1dlhvitvin (eller eplejuice, kan sløyfes)

1 og en halvlkaldt vann

1kgrekeskall (kun skallene som er til overs fra 1 kg reker)

Fiskegryte:

1ssolivenolje

1stkfennikel

4stilkerselleri

3stkgulrøtter

1 og en halvstkpurre

400ghakkede tomater (én boks)

en halvlskalldyrkraft (eller fiskekraft/ fiskefond/ fiskebuljong)

800gfisk (gjerne blanding av hvit og rød)

1tssalt og pepper (smak til)

1buntdill (til pynt)

Fremgangsmetode

Smelt smør i en gryte. Hakk grønnsakene grovt. Ha i løk, purre, gulrot, selleri, laurbærblad og pepper i gryta, og la det surre et par minutter på middels varme.
Ha i hvitløk, tomatpuré og rekeskall. Rør om, og la steke et par minutter. Hell på hvitvinen og la den koke ned.
Etter kort tid har alkoholen fordampet, og du kan tilsette det kalde vannet og la kraften koke opp igjen. Husk å skumme av underveis for å få en klar og fin kraft.
La kraften få småkoke i minst en halv time. Har du tid - kan den godt få koke inn enda litt mer, det gir kraftigere smak.

Fiskegryte

Kutt purre, gulrøtter, fennikel og stangselleri i biter. Varm olivenolje i en gryte og la grønnsakene surre et par minutter.
Ha i tomatboksen og skalldyrkraften, og la dette koke forsiktig til grønnsakene begynner å bli møre.
Del fisken i jevnstore biter og legg dem forsiktig ned i gryten. Skru eventuelt ned varmen, og la fiskestykkene trekke til fisken flaker seg, ca 10 minutter.
Smak til med salt og pepper, men ikke rør for mye i fiskegryten, for da går fiskebitene i stykker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit