Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Hvaltataki med spicy ponzosaus

Hval er et mørt og saftig kjøtt som ikke bør varmebehandles for mye. Derfor er en japansk tataki en perfekt metode for å få hvalkjøttet til å skinne.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Ponzusaus:

finhakket frisk ingefær

finhakket rød chili

finhakket hvitløksfedd

soyasaus

riseddik

sesamolje

flytende honning

lime

Tataki av hval:

hvalbiff (evt. hvalfilet)

salt

pepper

nøytral olje

vårløk

sesamfrø

Fremgangsmetode

Start med ponzusaus: Finhakk ingefær, rød chili og hvitløk og legg det i en liten bolle.
Bland sammen soyasaus, riseddik, sesamolje, flytende honning og saften fra ½ lime, og bland sammen med resten. La sausen stå kjølig så smakene får satt seg i en halvtimes tid.
Tørk av hvalbiffen og krydre med rikelig salt og pepper.
Varm nøytral olje i en stekepanne. Når panna er skikkelig varm legger du i hvalfileten. Stek i 30 sekunder på hver side. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer det i ½ cm tykke skiver. Dander på en fjøl eller et fat.
Kutt vårløk i tynne skiver og dryss over hvalen. Topp til slutt med spicy ponzusaus og et dryss sesamfrø.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆