fisk og sjømat
Kremet fiskesuppe med reker
Hjemmelaget fiskesuppe gir luksusfølelse i hverdagen. Det er rask og god hverdagsmat som kan varieres i det uendelige.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 ssrapsolje
2 stksjalottløk (i tynne ringer)
2 feddhvitløk (finhakket)
2 stkgulrot (i tynne skiver)
en halv stkrød chili (finhakket)
8 dlfiskekraft
4 dlmelk
3 dlkremfløte
1 tssalt og pepper (smak til)
2 sshvetemel (+ 2 ss kaldt vann, til jevning)
300 gtorskefilet (i terninger)
300 glaksefilet uten skinn og bein (i terninger)
2 stkvårløk (i skiver)
2 ssfrisk dill (finhakket)
100 gpillede reker
Fremgangsmetode
Varm opp olje i en tykkbunnet gryte på medium varme. Tilsett finhakket sjalottløk og la den surre seg blank og myk i ca. 5 minutter.
Rør inn finhakket hvitløk, chili og gulrot i skiver og la alt surre i 1 minutt.
Hell over fiskekraft, melk og kremfløte. Kok opp og la suppen forsiktig småkoke til gulrøttene er møre, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ønsker du en fyldigere suppe, lag en meljevning: pisk sammen like mengder hvetemel og kaldt vann. Tilsett litt og litt og la suppen koke opp mellom hver gang til du har ønsket konsistens.
Tilsett fisk, vårløk og dill og la alt trekke til fisken er gjennomvarm.
Vend rekene inn i fiskesuppen rett før servering. Server med godt brød til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆