Til hovedinnhold
kveite

Marinert kveite med eksotisk salsa

Du får garantert festfølelse når kveite står på menyen. Prøv å tørrmarinere kveite i deilig krydder og server eksotisk salsa av ananas og pasjonsfrukt til!

Marinert kveite med eksotisk salsa servert på mørk tallerken med villris til, på mørkt bord. Lite fat med villris og skål med eksotisk salsa i bakgrunnen.

20min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1kgkveitefilet (fri for skinn og bein)

200gvillris

3sssmør

1ssolivenolje

1stklime

Saltlake:

1dlfint salt

1sssukker

1lvann

Tørr rub:

4tspaprikapulver

2tsoregano (tørket)

2tschilipulver

2tshvitløkspulver

1tsspisskumin

en halvtssalt

en halvtsSvart pepper

Eksotisk salsa:

1stkananas

2stkpasjonsfrukt

en halvstkrødløk

1stkchili (rød)

1håndfullkoriander

1stklime

Fremgangsmetode

Kveite, som det meste av fisk, blir fastere og enklere å steke om den får ligge litt i saltlake på forhånd.
Del fisken opp i porsjonsstørrelser. Bland ut 1 dl salt og 1 ss sukker i 1 l vann og legg fiskestykkene oppi i 10 minutter. Skyll og tørk fisken godt.
Bland sammen alle krydderne til en ”tørr rub”, en marinade av tørre krydder. Legg fiskestykkene i krydderblandingen og vend på dem slik at fisken blir dekket med krydder på alle sider. Gni krydderet forsiktig inn. Legg fisken kaldt i 30 minutter.
Skrell ananasen og fjern kjernen. Del i mindre biter. Finhakk rødløk, chili og koriander og bland sammen med ananasen. Rasp limeskall fra 1 lime og press saften over salsaen. Del pasjonsfrukt i to og skrap frøene over salsaen. Sett til side.
Kok ris som anvist på pakken.
Varm 1 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne og stek fiskestykkene på medium til høy temperatur i et par minutter på hver side, til fisken får gyllenbrun stekeskorpe.
Tilsett resten av smøret og øs over fiskestykkene mens de steker. Rasp skall fra 1 lime over- Steketiden avhenger litt av tykkelsen på stykkene, men du kan bruke et steketermometer og steke fisken til den har en kjernetemperatur på 45 grader.
Smak til smøret i panna med limesaften til slutt. Dette kan brukes som en smørsaus over fisken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit