kveite

Pannestekt kveite med beurre blanc og potet- og rødbeteform

Invitér til fest med kveite, uimotståelig fransk smørsaus og en ovnsbakt form av sesongens beste råvarer. Garantert god smak, og garantert god stemning!

Pannestekt kveite med beurre blanc og potet- og rødbeteform. Kveiteskivene er servert på hvit tallerken med friske urter og en skål beurre blanc, potet- og rødbeteformen er servert i svart ildfast form med ferske urter på toppen.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Pannestekt kveite:

4stkkveite i skiver (ca. 800 gram)

1ssflaksalt

2sssolsikkeolje

2sssmør

1klypepepper

Potet- og rødbeteform:

4sssmør

2ssfersk rosmarin (finhakket)

500grødbeter

500gpoteter

1tsflaksalt

en halvtsnykvernet pepper

1stkgrønt eple (i små terninger)

50gvalnøtter (grovhakket)

1ssflytende honning

Beurre blanc:

1stksjalottløk (finhakket)

1 og en halvdltørr hvitvin

1sssoyasaus

2ssmatfløte

100gsmør i terninger

1klypepepper (smak til)

Fremgangsmetode

Potet- og rødbeteform

Sett ovnen på 220˚C. Smelt smør i en liten gryte og rør inn finhakket rosmarin.
Skrell rødbetene. Potetene skylles og tørkes godt. Bruk en mandolin eller skarp kniv til å skjære i tynne skiver (3 mm).
Smør en ildfast form med litt av det smeltede smøret. Legg 5 og 5 skiver med vekselsvis rødbeter og poteter i et pent mønster.
Pensle godt med mesteparten av smøret og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene på rist midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Rør epleterninger og valnøtter sammen med resten av rosmarinsmøret og fordel utover grønnsakene sammen med honning. Stek videre til alt er mørt og godt stekt (ca. 30 minutter totalt).

Beurre blanc

Kok opp sjalottløk, hvitvin og soyasaus i en kasserolle. La det koke uten lokk til væsken er redusert til halvparten.
Tilsett fløte og smør i terninger mens det piskes godt. Hold sausen under kokepunktet - sausen må ikke koke opp etter smøret er tilsatt, da vil den skille seg. Smak til med pepper og hold varm til fisken er klar.

Pannestekt kveite

Dryss salt på kveiteskivene og la dem ligge i 15 minutter. Skyll av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir.
Varm olje i en stekepanne på middels sterk varme. Krydre kveitekotelettene med pepper og stek i 2-3 minutter på den ene siden.
Snu fiskeskivene, tilsett smøret og senk varmen. Øs med smøret til kveita er gjennomstekt (2-3 minutter). Server med en gang sammen med grønnsaker og god saus.
Er det ikke plass til alle fiskeskivene i panna samtidig, kan de ferdigstekte kveiteskivene holdes varme i en tildekket ildfast form i ovnen på 120˚C.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit