kveite
Pannestekt kveite med beurre blanc og potet- og rødbeteform
Invitér til fest med kveite, uimotståelig fransk smørsaus og en ovnsbakt form av sesongens beste råvarer. Garantert god smak, og garantert god stemning!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Pannestekt kveite:
4 stkkveite i skiver (ca. 800 gram)
1 ssflaksalt
2 sssolsikkeolje
2 sssmør
1 klypepepper
Potet- og rødbeteform:
4 sssmør
2 ssfersk rosmarin (finhakket)
500 grødbeter
500 gpoteter
1 tsflaksalt
en halv tsnykvernet pepper
1 stkgrønt eple (i små terninger)
50 gvalnøtter (grovhakket)
1 ssflytende honning
Beurre blanc:
1 stksjalottløk (finhakket)
1 og en halv dltørr hvitvin
1 sssoyasaus
2 ssmatfløte
100 gsmør i terninger
1 klypepepper (smak til)
Fremgangsmetode
Potet- og rødbeteform
Sett ovnen på 220˚C. Smelt smør i en liten gryte og rør inn finhakket rosmarin.
Skrell rødbetene. Potetene skylles og tørkes godt. Bruk en mandolin eller skarp kniv til å skjære i tynne skiver (3 mm).
Smør en ildfast form med litt av det smeltede smøret. Legg 5 og 5 skiver med vekselsvis rødbeter og poteter i et pent mønster.
Pensle godt med mesteparten av smøret og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene på rist midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Rør epleterninger og valnøtter sammen med resten av rosmarinsmøret og fordel utover grønnsakene sammen med honning. Stek videre til alt er mørt og godt stekt (ca. 30 minutter totalt).
Beurre blanc
Kok opp sjalottløk, hvitvin og soyasaus i en kasserolle. La det koke uten lokk til væsken er redusert til halvparten.
Tilsett fløte og smør i terninger mens det piskes godt. Hold sausen under kokepunktet - sausen må ikke koke opp etter smøret er tilsatt, da vil den skille seg. Smak til med pepper og hold varm til fisken er klar.
Pannestekt kveite
Dryss salt på kveiteskivene og la dem ligge i 15 minutter. Skyll av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir.
Varm olje i en stekepanne på middels sterk varme. Krydre kveitekotelettene med pepper og stek i 2-3 minutter på den ene siden.
Snu fiskeskivene, tilsett smøret og senk varmen. Øs med smøret til kveita er gjennomstekt (2-3 minutter). Server med en gang sammen med grønnsaker og god saus.
Er det ikke plass til alle fiskeskivene i panna samtidig, kan de ferdigstekte kveiteskivene holdes varme i en tildekket ildfast form i ovnen på 120˚C.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆