laks
Cornflakespanert laks med søtpotetmos
Cornflakespanert laks blir sprø og god, og det kan det bety slutten på kampen for å få barna til å like fisk! Servér med deilig søtpotetmos, og urtedip!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Cornflakespanert laks:
500 glaksefilet
1 tssalt
en halv tsnykvernet pepper
1 dlhvetemel
1 stkegg
4 dlcornflakes
Søtpotetmos:
800 gsøtpotet
50 gsmør
en halv stksitron (kun saft)
1 tssalt og pepper (smak til)
Urtedip:
2 dlrømme (eller Crème fraîche)
2 dlyoghurt naturell
1 håndfullhakket persille
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader med varmluft.
Søtpotetmos
Skrell søtpotetene og kok til de er møre. Skjær i biter først om du ønsker at det skal gå raskere.
Hell av vannet når søtpotetene er ferdig kokt. Bland inn litt smør og mos godt. Smak til med søtmosen med salt og pepper.
Cornflakespanert laks
Ha cornflakesen i en pose, og knus dem med hendene.
Rull fiskefiletene i en blanding av mel, salt og pepper, deretter i vispet egg, og til slutt i den knuste cornflakesen.
Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og sett i ovnen. Stek i ca ti minutter, eller til fisken er ferdig. Den blir best om den ikke blir stekt for mye.
Urtedip
Bland yoghurt og Crème fraîche og rør inn hakket persille, salt og pepper.
Servér med råkost, eller stenger av friske grønnsaker, for eksempel agurk og paprika.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆